Category
Focus SPM Matematik Tambahan 2016
RM5.00
(1 January 2016 to 31 December 2017)
Bookmark and Share

Topics covered in QL Resource Focus SPM Matematik Tambahan:
Tingkatan 4

1. Bab 3: Bentuk Fungsi Kuadratik
2. Bab 3: Pembezalayan bagi Fungsi Kuadratik dan Kedudukan Parabola
3. Bab 6: Syarat Keserenjangan Garis Lurus
Tingkatan 5
4. Bab 1: Terbitan Rumus Hasil Tambah n sebutan pertama bagi Janjang Geometri
5. Bab 1: Hasil Tambah Suatu Siri
6. Bab 3: Bagaimanakah Sebuah Silinder Dibina?
7. Bab 3: Pembinaan Silinder Berongga
8. Bab 5: Graf bagi Fungsi Sinus
9. Bab 5: Graf bagi Fungsi Kosinus
10. Bab 6: Tiga Orang Jawatankuasa
Add to Cart Activate Code
Select a topic
Video ini adalah mengenai bentuk fungsi kuadratik. Video ini menyampaikan kandungan yang menarik dan mengandungi contoh-contoh fungsi kuadratik.
Video ini adalah mengenai fungsi kuadratik. Video ini menyampaikan kandungan yang menarik dan menyeluruh menerangkan pembezalayan fungsi kuadratik dan kedudukan parabola.
Video ini adalah mengenai koordinat geometri. Video ini menyediakan graf yang menyeluruh dan penjelasan yang terperinci tentang bagaimana mendapatkan keserenjangan garisan lurus.
Video ini adalah mengenai janjang geometri. Video ini mengandungi contoh-contoh tentang bagaimana memperolehi terbitan rumus hasil tambah n sebutan pertama dalam janjang geometri.
Video ini adalah mengenai janjang. Video ini mengandungi contoh-contoh hasil tambah suatu siri.
Video ini adalah mengenai pembinaan sebuah silinder. Video ini menyampaikan animasi yang menarik tentang bagaimana sebuah silinder dibina untuk membantu para pelajar memahami topik ini dengan lebih baik.
Video ini adalah mengenai pembinaan silinder berongga. Video ini menyampaikan animasi yang menarik untuk membantu para pelajar memahami topik ini dengan lebih baik.
Video ini adalah mengenai trigonometri. Video ini menyampaikan animasi yang menarik bagaiman graf bagi fungsi sinus dibina.
Video ini adalah mengenai trigonometri. Video ini menyampaikan animasi yang menarik bagaiman graf bagi fungsi kosinus dibina.
Video ini adalah mengenai pilihatur dan gabungan. Video ini menyampaikan animasi yang menyeluruh dan penjelasan yang terperinci tentang bagaimana tiga orang lembaga pengurusan dapat dipilih untuk membantu para pelajar memahami topik ini dengan lebih baik.